23 Eylül 2017 Cumartesi

Saç Ekim Öncesi - 0. gün

         Saç ektirmeye karar verdikten sonra ne tür teknikler uygulandığını araştırdım. Kısaca bunlardan bahsedicem. Fut denilen teknik zaten kalmadı deri kesme olayı bunu geçelim. Fue dediğimiz yöntem. Donör bölge yani saç köklerinin alınacağı bölgede yapılacak olan alım işlemin mikro yani mm. çapındaki içi boş dairesel uçlar ile mikro motor sayesinde saç greftlerinin alınma işlemine verilen isimdir. Hızlı bir yöntemdir. Bu alınan greftlerin yeni yerlerine yani tepe ön ve yan bölgere yani ekim yapılacak olan bölgeye ne şekilde uygulanacağının kararı verilmesi gerekiyor. Bu işleminde çeşitli teknikleri var, bazıları jilet ile delik açma, iğne ile delik açma veya kanallı iğne ile açarak içerisinden greft kaydırma veya kalem tekniği (dhi- direct hair implant) ... gibi. İşin maddi tarafını düşünenler hızlı olması bakımından iğne veya jilet ile delik açılarak cımbız ile greft yerleştirme işlemini tercih ederler. Bu yöntem uygulama olarak hızlı fakat iyileşme süreci yavaş ve saç sıklığı normal denilecek mesafeye izin vermektedir. 

          DHI yani kalem tekniği (benim seçtiğim yöntemde) iyileşme süresi hızlı, ekim yapılan bölgeye daha sık ekim yapabilmeye ve günde sınırlı sayıda kök taşımaya olanak vermektedir. Çünkü yapılan işlemler şunlardır. Mikro motor ile greft alınıp saç kökleri tekli veya çoklu olarak ayrıştırıldıktan sonra herbir greft tek tek kalemlere yerleştirilme işlemi yapılır. Bu yüzden kalabalık bir ekip ve yavaş bir uygulamaya izin vermektedir. Benim tercih ettiğim ekip günde ortalama 2.000 adet civarı ekim yapabiliyordu. Ben yapılan inceleme sonrası donör bölgedeki saç kalitem iyi olduğu için minimum 4.000 adet greft taşınmasını talep ettim. Operasyon sonrası sayımlarda 3.950 adet greft ekimi yapıldı.

          İğne veya benzeri alet ile saç ekilecek bölgeye yer açılma ile dhi kalem tekniği arasındaki avantaj ve dezavantajlara bakalım;
     İğne ile uygulama;
*Hızlı uygulama
*Geç iyileşme süreci
*Gün içerisinde fazla greft ekimine izin verme (1 günde 5.000greft civarı ekim yapan var)
*2-3 kişilik ekip ile ekim yapılabilmesi

     Dhi - Kalem Tekniği ile uygulama;
*Yavaş uygulama
*Hızlı iyileşme süreci
*Zaman için kalabalık ekip (3-4 kişilik) ile yapılması

          Kalem tekniği ile 4.000 adet greft taşıma işlemini 2 günde yapacakları için Hastaneye yakın otel ayarlayarak işe başladım. 2 gün ekim işlemi sürüyor. 4. güne kadar sargı ve bandajlı kalacağımdan iş hayatımdan uzak tatil zamanına plan yaptım. 


          Ekim öncesi bazı fotoğraflarım;


saç ekimi öncesi fotoğraf  - 0.gün

saç ekimi öncesi fotoğraf  - 0.gün


saç ekimi öncesi fotoğraf  - 0.gün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder