23 Eylül 2017 Cumartesi

Saç Ekimi - 1.gün

          Farklı bir heyecanla olacakları düşünmeden sağlam bir kahvaltının ardından saat 10:00 gibi hastaneye giderek kendimi ekibime teslim ettim. 7 gün öncesinde kan tahlili(olası bir hastalık, hepatit gibi) vermiştim. Sonuçlar negatif. Takip edilecek süreci anlatıp gerekli imzalar atıldıktan sonra hastanede önceden kiralanmış olan operasyon odasına yöneldik. 4 kişilik bir ekip beni karşıladı. İlk önce üst kıyafetiniz çıkartılarak önlük giydirildi. Size tavsiyem gömlek giyerek operasyona gidin aksi takdirde ekim işleminden sonra t-shirt ünüzü greftlere temassız giymeniz mümkün olmayacaktır. Çıplak olarak önlük giymeniz önemli çünkü operasyon uzun süreceği için ortama da bağlı olarak terleyebiliyorsunuz. Tıraş makinesi ile saç 0 numara (0,5 mm veya 1 mm kalınlıkta saç telleri kalacak şekilde) tıraş edildim. ardından ekim yapılacak olan bölgenin çizimine geçildi.

           Çizim işlemi gerçekten hayati önem taşımaktadır desek yeridir. Çünkü bir ömür telafisi çok zor olan belirlenen şekil ile takılacaksınız. Ön çizgi belirlenirken önemli tavsiye, inilecek maksimum noktanın belirlenmesinde alın kaslarınız baz alınıyor. Yani kaşlarınızı yapabildiğiniz kadar yukarı kaldırarak alın derinizin neresi nasıl hareket ediyor ona bakılması gerekiyor. Aksi takdirde kasların üzerine yapılan ekimlerde gülünmesi durumunda saç tellerinin hareket etme ihtimali oluşabiliyormuş.(buna dikkat!) sonrası çizginin şekli sivri bir saç modeli veya yuvarlak bir model ve şakakların ne kadar kapatılacağı gibi hesaplardan ve dört beş defa sil yeniden çiz olayının ardından çizimin son halini gerçekleştirdik. 

          Yatağa yüz üstü uzanarak uyuşturma işlemlerine geçildi. İlk önce morfin ayarında uyuşturucu iğne ile enjekte yapıldı. Bu işlem inanılmaz can yakıyor arkadaşlar belkide operasyonun en zor kısmı burası diyebilirim. Çünkü uyuşturucu madde enjekte edilirken yanma hissi veriyor. Şırınga ile tüm bölgeye uygulanırken ciddi şekilde canım yanmıştı. Sonrasında adrenalin enjekte ediliyor. Sebebi ise kan saç köklerini besleyen damarların büzüşmesine neden olarak dışarı olacak olan kanama miktarını azaltmak. Ekim yaparken ekim yapılacak bölgeye ise, saçlı deri ile kafatası arasındaki mesafeyi arttırmak için belli miktarda sıvılar enjekte ediliyor. Ardından mikromotor ile greft alım işlemine başlandı. Arka sağ bölgeden kulak üzerine kadar yaklaşık 1.900 greft alım işlemi yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren bu işlemin ardından yemek molasına geçildi. Tercih ettiğiniz yemeğiniz odanıza geliyor. yaklaşık 45 dakikalık molanın ardından ekim işlemine geçiliyor.

          Ekim işlemi için bu sefer sırt üstü 30 derece kalkmış pozisyonda yatıyorsunuz. Karşınızda televizyon izleyebiliyorsunuz. Bu arada mikromotor ile 1 kişi alım yaparken 200 civarında delik açıp motoru bırakarak cımbız ile saç köklerini çekim işlemini yapıyor ve sonrasında 2-3 kişi köklerin ayrıştırmasını(tekli, ikili, 3lü, 4lü greftler şeklinde) yapmaya devam ediyor. Yemek molasında ise ekipten 2 kişi yemeğe geçerken 2 kişi ayrıştırma işlemine devam ediyor. Ekim işleminde 3 kişi kalemlere greftleri yerleştirme işlemi yaparken 1 kişide ekim işlemini gerçekleştiriyor. 

          Ön saç çizgisinin doğal gözükmesi son derece önemli bu yüzden girintili çıkıntılı atışlar ve bölgede bulunan diğer saç köklerinin çıkış yönünde ekim yapılıyor. Aksi takdirde düz bir çizgiye ekim yapılması saç ekimi yapılmış olduğunun aleni göstergesi gibi duruyor. Ekim işleminden önce ekim yapılacak olan bölgedeye de aynı uyuşturma işlemleri yapıldıktan sonra ekime başlanıyor. Ekim işleminde uyuşmadan dolayı herhangi bir ağrı hissedilmiyor. Telefonunuzdan oyun dahi oynayabilirsiniz.


saç ekiminden sonra 1. gün fotoğraf;

saç ekimi 1. gün 1.900 greft ekildi








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder