24 Eylül 2017 Pazar

Saç Ekimi - 3.gün

          Arkadaşlar sargılar ve bandaj 4. gün çıkarılacağı için 3. gün bol bol dinleniyorsunuz. Sargıların 2 gün süre ile kalması donör bölge yaralı olduğu için enfeksiyon kapma ihtimali son derece yüksek, bu nedenle sargılı kalması saç alımı yapılan bölgenin kendini toparlaması açısından iyi oluyor. 

          Kafanızda şişlik ve ödem olduğu için yatış pozisyonunuz 45 derece olması gerekiyor. Uzun süreli yan pozisyonda kalınması sıvının o tarafa kaymasına neden oluyor, veya uzun süre ayakta kalınması ödemin yüze yavaş yavaş kaymasına sebep oluyor. Greftler daha çok yeni olduğu için çarpmalara ve temaslara karşı çok dikkat edin. Herhangi bir sebepten kanama olması hem iyileşme sürecini geciktirecek hem de greftin yeni yerine tutunma ihtimalini düşürecektir. 

          Oluşan ödem için bol bol sıvı şeyler tüketilmesi tavsiye ediliyor. Özellikle su içilmesi isteniyor. Tuzlu, şekerli şeyler veya çay gibi vs.. vücuttan ödem atılmasını geciktiriyormuş. O yüzden günde 6 litreye yakın su içtim diyebilirim. Saç alınan bölge değil ama ekim yapılan bölgeye yatarken bile yastığın temas etmemesi gerekiyor. Bu yüzden bana boyunluk vermişler ve bununla uyumam istenmişti. Yaz günü terlettiği için ben boyun bölgeme havlu koyarak uyumuştum. 

          Saç ekimi 3. gün fotoğraflar;


Saç ekimi 3.gün sağdan görünüş


Saç ekimi sonrası 3.gün soldan görünüş


Saç ekimi sonrası 3.gün fotoğraf öden görünüş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder