24 Eylül 2017 Pazar

Saç Ekimi - 4.gün

          Sargıların ve bandajın çıkarılması için saat 11:00 civarı hastanedeki kuaföre geçtim. Hemşire üstteki sargıyı aldıktan sonra nemlendirici sürerek yapışan bölgedeki sargıyı da dikkatli şekilde aldı. sonrasında saç alınan ve ekilen tüm bölgeye ince bir katman şeklinde nemlendirici sürüldü ve 45 dakika beklemenin ardından, elde köpürtülen şampuan ile dikkatli şekilde ilk yıkama işlemi yapıldı.
          Yıkama işleminde saçları ovuşturarak değil, avuç içi ile tek yönlü hafif dokunuşlar yaparak yıkama yapılır. Eğer beyaz nemlendirici krem hala saç derisinde kalmış ise onları temizlemeye uğraşmayın. Bir süre sonra kendiliğinden deri tarafından emilecektir. Bundan sonra donör bölgeye dokunmalar serbest, hatta şampuan köpürtme işlemini bu bölgede yapabilirsiniz. 

          Bugünden itibaren daha rahat olabilirsiniz. Size söylenen ekimin ertesi günü bile gezip tozabilirisiniz deniyor fakat bence bu yanlış algılanıyor. Evet yatağa bağımlı değilsiniz ama gezdiğiniz takdirde kafanızdaki ödem yüzünüze kesinlikle inecektir. Bunu kabul ediyorsanız yapabilirsiniz. Yani bendeki ödemin tamamen gitmesi 1 haftayı buldu. Çok fazla ayakta kalmamaya ve öne eğilmemeye, ağır şeyler kaldırmamaya çalıştım. Mesela öne eğilip kendinizi zorlarsanız kafasındaki basıncı hemen hissediyorsunuz. Rahat gezme durumları 1 hafta sonra diyebilirim.

          Saç ekiminden sonra 4. gün fotoğraflar;


Saç ekimi 4. gün fotoğraf arkadan görünüş

Saç ekimi 4.gün Nemlendirici uygulaması(ödem belli oluyor)

Saç ekimi 4.gün donör bölge ve ilk yıkama

Saç ekimi ilk yıkama günü fotoğraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder