22 Eylül 2017 Cuma

Saç Ekimi Öncesinde Bilinmesi Gereken Önemli Noktalar !!!

Merhaba Arkadaşlar,

          Kısaca Amacım; Bizzat yaşamış olduğum saç ekimi deneyimimi sizlerle paylaşarak, bu konuda saç ekimi düşüncesi olan arkadaşlara biraz olsun yardımcı olabilmek ve tecrübelerimi anlatabilmek adına tamamen reklamsız yorumlarımla tüm kellere yol gösterebilmektir.

      Saç ekimi öncesinde, başlıca bilinmesi gereken önemli noktalardan bahsedicem. Saç ekimi dışarıdan algılandığı ve anlatıldığı kadar kolay bir uygulama değil. Yani saç ektirmeye karar verdin, 2 günde ekilir 3. gün gezip tozarsın şeklinde hiç değil. 

      Öncelikle saç ekiminin yaptırılacağı ekip ve operasyon ortamı hakkında ciddi araştırmalar yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde telafisinin çok zor olacağı belkide olamayacağı durumlarda bulabilirsiniz kendinizi. Bu duruma düşmemek için kaç kişilik ve ne kadar tecrübeli bir ekibe kendinizi emanet edeceksiniz, yüzyüze konuşarak görüşmeye mutlaka gidin. Operasyon aşamalarını ve yapılacak ortamı hakkında bilgi edinmeniz gerekiyor. Bu sayede kendinize saç ekimi takvimi yaparken doğru planlama yapabileceksiniz.

      Birkaç önemli başlıklar şunlar, saç ekimi ameliyatı için kendinize kaç gün ayırıyorsunuz. Ameliyat dedim çünkü operasyon demek bazen basit kalıyor. Düşününki yaklaşık 4.000 (dörtbin) greft ektireceksiniz, kafanıza dörtbin alım için dört binde ekim için toplam 8.000 (sekizbin) delik açılacak. Vücudunuzun vereceği tepkiyi tamponlamak için bol bol ağrı kesiciler, damarların daralması ve kan akışını azaltmak için adrenalin ve uyuşturucu maddelerle kafatası ile saç derisi arasındaki mesafeyi arttırmak için bol bol enjekte olacaksınız. İkincisi ameliyat kaç gün sürecek. Buna göre yatacak yer ayarlaması yapılacak. 2 gün sürecek ise, Operasyonun yapılacağı yere yakın olmalısınız. Kafanızda ciddi şekilde sarılı ve belki bilenler vardır megazeka gibi veya balon kafa gibi şişmiş bir kafayla hareket ediyor olacaksınız. Üçüncüsü ise sargı ve bandaj çıkana kadar(2 günlük operasyon için ideal 4. gün bandaj çıkartılıyor.Aksi takdirde kafanızdaki ödem dediğimiz enjekte edilen sıvılar yüzünüze insin istemezsiniz.) out of service(servis dışı) durumundasınız. Uygulama kaç gün sürerse sürsün, minimum 4 gün - 5 gün eğilerek ayakkabılarınızı bağlayamayacaksınız. Yoksa kafanızdaki basıncı saç telleriniz fırlıyormuşcasına hissedebilirsiniz(küçük, kısa bir deneme yapabilirsiniz:)). Ve son olarak Operasyonun ya da Ameliyatın yapılacağı ortamı öğrenin. Bana kalırsa fiyatı uygun diye, merdiven altı diye tabir edebileceğimiz. profesyonel destekten uzak özel ofis klinikleri, olası bir komplikasyon durumunda gerekli müdahale için ne kadar elverişli olur. Karar sizin!. Kısacası Bir diş için bile iki üç morfin iğnesi yerken yanan canınız. kafanızın tamamını uyuşturmak için onlarca defa uygulanacak olan uyuşturucu madde ve mikromotor ile kafanıza açılan küçük çaptaki deliklerden enfeksiyon kapma durumunuzu düşünmenizi tavsiye ederim. Ortamın kesinlikle hat safhada steril olması gerekiyor. 

   Özetle şunlar çıkartılabilir, saç ekimi, zorlu ve yaraların ve ödemin iyileşme süreci uzun bir uygulamadır. Enine boyuna düşünerek, sağlam bir planlama ile girilmesi gereken bir iştir. Bu blogumda saç ekimi ile ilgili kafalardaki tüm soruları, geçirmiş olduğum tecrübe ve yapmış olduğum araştırmaları kendi yorumlamalarımla yanıtlamış olmayı ümit ediyorum. Yapmış ve yapacak olduğum hatalar için şimdiden affola diyor, gün gün saç ekimi fotoğraflarımla anlatıma geçiyorum...

    Not: İsmimi ve Fotoğraflardaki yüzleri kapatacağım. Seksenlerin ortasında doğmuş ve eğitim hayatını, lisans diplomasıyla tamamlamış birisiyim. Ergenlik ve gençlik yıllarımın başlarında saçlarımı uzun olarak kullandığım için saçlarımın dökülmesini kafama takan birisiydim. Şimdiye kadar saçlar için Onlarca yol denemiş birisi olarak sizlere tecrübelerimle tavsiyelerde bulunucam. İsteyen Sınırları aşmadan yorum yaparak katılım sağlayabilirsiniz. Bu blogu yaklaşık ekimden 1 ay sonrasında açmaya karar verdim. Günden güne fırsat buldukça güncellemeleri yapıcam.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder